Kristityn velvollisuus on vastustaa rasismia ja väkivaltaa

Luotu: 03.10.2016 12:11
Osumat: 1151

 

Suomessa on viime vuosien aikana nostanut päätään huolestuttava vihan ja väkivallan ilmapiiri. Uhkailusta ja vihapuheesta on tullut arkipäivää niin internetissä kuin kaduillakin, ja myös vihan motivoimia väkivaltarikoksia on tapahtunut. Mikä pahinta, rasistisesta  kielenkäytöstä ja väkivallalla uhkailusta on tullut ikään kuin salonkikelpoista puhetta: maamme poliittisilla päättäjillä on ollut ilmiselviä vaikeuksia myöntää tilanteen vakavuus, saati käydä keskustelua rasismin hyväksyttävyydestä.

Kristillisessä ajattelussa Jumala on luonut jokaisen ihmisen omaksi kuvakseen. Jumala on samalla luonut myös kaikki ihmiset erilaisiksi. Jumalan kuva ihmiskunnassa on löydettävissä nimenomaan sen moninaisuuden kautta, ja niinpä etnisiin ja kulttuurisiin eroihin perustuva syrjintä on Jumalan luomistyön pilkkaa.

Vetoamme kristittyinä itseään pitäviin ihmisiin, että he kunnioittaisivat kaikkien kanssaihmisten ihmisarvoa ja osoittaisivat pyrkivänsä toteuttamaan Vapahtajan esimerkkiä ihmisten yhdenvertaisessa kohtelussa.

Ennen kaikkea Jeesus kutsuu meitä kristittyjä aktiivisesti puuttumaan kaikenlaiseen syrjintään ja ihmisten eriarvoistamiseen. Kristinuskossa jokainen ihminen on lähimmäinen. Meidän jokaisen velvollisuus on tukea ja puolustaa niitä, joita syrjitään alkuperän tai muun seikan vuoksi.

”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.” (Gal. 3:28)


Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton hallituksen puolesta

Puheenjohtaja Anssi Hannula

Vt. pääsihteeri Katri Jussila