Reilun kaupan viikko haastaa kaupat

Luotu: 27.10.2016 06:06
Osumat: 1179

reilu kuvallinen banneri 1 02

Reilun kaupan viikkoa vietetään 24.10.-30.10.2016 ja myös SKY on mukana. Viikko muistuttaa kuluttajavalintojen merkityksestä ja työoloista tuottajamaissa, joista ruoka tulee lähimarketteihimme. Suuren osan päivittäisestä ruoastamme kasvattavat maanviljelijät köyhissä maissa. Usein he saavat vähäistä palkkaa kovasta työstään. Sellaiset hyödykkeet kuin kahvi, tee ja sokeri myydään usein liian alhaiseen hintaan ja ne kasvatetaan alueilla, jotka ovat herkkiä luonnonkatastrofeille. Kilpailussaan pohjahinnoista monet yhtiöt katsovat läpi sormien sellaisia seikkoja kuin ympäristön sietokyky ja työntekijöiden oikeus järjestäytyä vaatimaan kohtuullisia palkkoja tai oikeus suojella omaa terveyttään.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Tänä vuonna voit osallistua allekirjoittamalla haasteen, jonka Reilu kauppa ry toimittaa S-ryhmän, Keskon, Lidlin ja Alkon johdolle lokakuun jälkeen.

Reilu kauppa ry:n ehdotukset kaupoille:

Haasteen löydät osoitteesta: http://www.reilunkaupanviikko.fi/haaste/

#haastakauppareiluksi