SKY:n tiedottajan sijaiseksi valittu Salla Korteniemi

Luotu: 08.12.2016 13:46
Osumat: 1407

 

SallaKorteniemi 1 small

Suuri ja lämmin hei, SKY:läinen, hauska tulla tutuiksi! Olen Salla, 26-vuotias median monityöläinen, jonka juuret ovat puoliksi Lapista ja Helsingistä. Tulin takaisin pääkaupunkiseudulle toimimaan SKY:n tiedottajan, Katrin, sijaisena toukokuun loppuun asti. Muun tiedotustyön ohessa autan liittoamme juhlistamaan sen 120-vuotista taivalta.

On innostavaa työskennellä Suomen Kristilliselle Ylioppilasliitolle ja olla tukemassa sen viestiä radikaalista rakkaudesta, ihmisten moninaisuudesta ja uskojen välisestä dialogisuudesta. Olen vapaaehtoistöissäni (partiossa ja seurakunnissa) keskittynyt arvojen mukaisiin projekteihin ja rakentanut keskusteluyhteyttä erilaisten uskojen ja suhtautumisten välillä. Erityisesti teatteri ja musiikki ovat olleet keinoja, joilla olemme tuoneet ihmisiä yhteen. Toimittajana olen toiminut kymmenen vuotta ja kerännyt ihmisten tarinoita elämästä ja uskosta. Näen tärkeänä, että jokainen ihminen tuntisi olevansa arvokas ja tarvittu, ja toivon tämän viestin välittyvän työssäni.

***

Yliopistoihin ja korkeakouluihin tullaan kasvamaan, etsimään osaamista toivo rinnassa ja tulevaisuus tähtäimessä. Opiskeluryhmiin istuvat vierekkäin ihmiset, jotka tulevat eri taustoista, tuntematta toisiaan. Usko ja itsensä tunteminen voivat olla äärimmäisen eri vaiheissa suoraan lukiosta tulevalla ylioppilaalla ja maailmaa kolunneella kansalaisella – eivätkä välttämättä toisella kronologisesti paremmin kuin toisella. Oman identiteetin kanssa vakaana seisominen on kova paikka uudessa ryhmässä, jossa mukaan kuuluminen voi varsinkin aluksi tuntua elintärkeältä.

Opiskelin kolme vuotta Lapin yliopistossa luokanopettajaksi, ja läväytin ensimmäisellä historianluennollamme vahingossa esiin Raamatun. Luennoitsijamme oli sivulausessaan pohtinut, kumpi luotiinkaan esiin, mies vai maailma. ”No siis,” aloitin puheenvuoron saatuani ääni jännityksestä hieman vapisten, ”siis mulla olis sattumalta mukana Raamattu.” Tällä saatiin aikaan luentosalin ensimmäinen huvittunut kohahdus. ”Ja jos ihan tarkkoja ollaan,” jatkoin, ”sieltä alusta löytyy kaksi luomiskertomusta. Toinen kertoo maailman luomisesta, ja toinen Jumalan suhteesta ihmiseen..” Hetken päästä oltiin käyty läpi opetus, jonka edellisellä viikolla kuullut EO:n nuortenillassa.

Meitä aloitti sinä vuonna kahdeksankymmentä luokanopettajaopiskelijaa, ja kellekään ei jäänyt epäselväksi, että edustin tunnustuksellista kristityn maailmankuvaa. Tämä aiheutti joidenkin opiskelijakavereiden kohdalla lähentymistä, toisten kanssa loitontumista. Tärkeintä kuitenkin oli, että pikkuhiljaa, vuosi vuodelta arvot ja erilaiset maailmankatsomukset eivät rajoittaneet yhdessä toimimista, vaan yhteisistä päämääristä ja ystävyydestä tulivat tärkeimmät yhdessä olemisen tekijät. Kaikkein radikaaleimmin Raamattuuni suhtautuneet räppäri-reggae-pojatkin tulivat parhaiksi ystävikseni kolmantena vuonna musiikin sivuaineessa.

Olisin kuitenkin toivonut tukea kristittynä opiskelijana uskossa elämiseen yliopistossa, varsinkin alkuaikoina. Jos oma identiteetti olisikin selvä, siitä viestiminen muille ja muiden vastaanotto voi olla pelottavaa. Ainakin uutta. Vanhat tutut jäävät entisiin ryhmiin, ja uusille ihmisille pitää kertoa ihan kaikki. Kaikki me tarvitsemme tukea, sen pyytäminen tai haluaminen ei ole heikkouden vaan vahvuuden merkki. Voisiko SKY olla rohkaisija, tukija ja innostaja, joka nostaa Sinua tuntemaan onnea vakaumuksestasi, tai kiitollisuutta siitä, että olet sen Etsijä?

Usko, sen ymmärtäminen ja sen ihmetteleminen ovat huikeita juttuja, eivät maton alle lakaistavia asioita.

***

Aamu nousee hitaasti Kruununhaan kivisillä kujilla ja ilmassa tuoksuu kuiva, kirpeä pakkanen. Nahkakenkien natina kaikuu talojen seiniä vasten, kun kulkuni kääntyy Oikotielle. SKY:n toimisto odottaa sen puolivälissä. Avain solahtaa lukkoon ja eteinen toivottaa kävijänsä lämpimästi tervetulleeksi. On yksi ensimmäisistä joulukuun työpäivistäni SKY:ssä ja marraskuun pimeä on vaihtunut adventin valoksi. Huikea uusi vuosi on alkamassa.

Innostavaa adventinaikaa Sinulle, SKY:läinen ja tukija!

Parhain terkuin,

Salla Korteniemi