Liiton uusi hallitus järjestäytyi tammikuussa

Luotu: 02.02.2017 11:52
Osumat: 784

 

SKY:n tämänvuotinen hallitus aloitti toimintansa tammikuun lopulla. Hallituksen tehtävänä on esimerkiksi päättää liiton arvoista ja strategiasta sekä valvoa työntekijöiden toimintaa. Hallitus myös tarkkailee, mihin suuntaan ympäröivä yhteiskunta kulkee ja tekee SKY:n julkisia lausuntoja.

 

Millaisen ryhmän kanssa puheenjohtaja työskentelee seuraavan vuoden? Selvitimme hieman ryhmän koostumusta uniikeilla, henkilökohtaisilla kysymyksillä.

 

Saara Murto, hallituksen jäsen – millaisessa hartaushetkessä viihdyt?

”Viihdyn parhaiten hiljaisissa rukoushetkisssä, jossa annetaan tilaa jokaisen omalle rukoukselle. Taizé-laulut tai rukouslaulut auttavat minua hiljentymään rukoukseen ja samalla itse musiikki toimii rukouksena.” -Saara

Anssi Hannula, hallituksen jäsen – mikä tässä maailmassa on tärkeää?

”Maailmassa on tärkeää, että ihmiset oppisivat kunnioittamaan kaikkea Jumalan luomaa ja elämään maailmassa varjellen kaikkea hyvää. Ihmisten välisen tasa-arvon eteen työskenteleminen kaikin tavoin on myös tärkeää. Tärkeää on myös pitää aistit avoinna uudelle.” -Anssi

Tuomo Tuiskula, hallituksen jäsen – miltä Suomen tulevaisuus näyttää?

”Nähdäkseni Suomi pysyy ainakin lähitulevaisuudessa laajasti tarkasteltuna melko samanlaisena kuin olemme oppineet sen tuntemaan, maailmanlaajuisessa vertailussa menestyvänä ja turvallisena hyvinvointivaltiona. Tämä ei tarkoita, ettei ongelmia ja parannettavaa, kehitettävää, selviteltävää olisi ja tulisi: esimerkiksi puhe arvojen koventumisesta ei valitettavasti useinkaan ole pohjaa vailla. Suomen suunta, arvo ja linja punnitaan kaikkien tässä maassa elävien ihmisten vapaudessa, siinä, että jokainen saa olla omanlaisensa, kunhan ei loukkaa tai satuta muita, ja vastuussa, lokaalisti ja globaalisti, maapallosta, ihmisistä, eläimistä. Suomessa(kin) toivon, joskin lievästi pessimistisin mielialoin, pidettäväksi ohjenuorana tuo, kaiken (varmaan osin tarpeellisenkin) kiky-, sote-, digiloikka- ym. kohkailun ja -jahkailun yllä. ” -Tuomo T.

Lassi Pappinen, hallituksen uusin jäsen – miltä SKY sinulle näyttää?

”Mielestäni SKY näyttää pitkästä historiastaan huolimatta - tai sen ansiosta - raikkaalta kristilliseltä järjestöltä joka pyrkii pitämään tärkeiksi näkemiään asioita esillä niin nuorten kuin vanhojenkin ylioppilaiden elämässä. SKY tahtoo tuoda yhteen eri kirkko- ja uskontokuntiin kuuluvia ja osallistua yhteisen vastuun kantamiseen niin Suomessa kuin koko maailmassakin. ”-Lassi

Hallitus on dynaaminen toimija, jota luotsaa tänä vuonna puheenjohtaja Jussi Ikkala. Hallituksella on myös varajäsen, Katja Niskala.

 

Voit ottaa yhteyttä hallituslaisiin tai seurata päätöksiä tarkemmin SKY:n sivuilla. Myös liittokokouksen pöytäkirjat ladataan sivuille, ja niistä näkee esimerkiksi tehdyt päätökset ja käsitteillä olevat asiat.

2017 SKYhallitus small

Kuvassa alkaen vasemmalta: Lassi Pappinen, Anssi Hannula, Tuomo Tuiskula, Saara Murto sekä puheenjohtaja Jussi Ikkala.