Puheenjohtaja Jussi kutsuu sinut 120-vuotisjuhliin

Luotu: 17.02.2017 08:46
Osumat: 1049

2017 Jussi Ikkala Puheenjohtaja small

Jussi Ikkala on SKY:n hallituksen uusi puheenjohtaja. Pestissään Jussi toimii vuoden verran esimiehenä SKY:n hallitukselle ja toimiston työntekijöille. Jussi on lempeä henkilö, jonka ajatuksia pyysimme jaettavaksi nyt jäsenistölle asti. Hän toivottaa Sinut myös tervetulleeksi liiton 120-vuotisjuhliin huhtikuussa. Ilmoittautumistiedot haastattelun lopussa.

Hei Jussi! Millainen olet johtajana?
Toivottavasti kuunteleva ja kannustava. Pyrin olemaan avoin ja helposti lähestyttävä sekä jäsenistöä, hallitusta että työntekijöitä kohtaan.

Mikä edistää ryhmän hyvinvointia?
Riippuu ryhmästä, parhaiten tunnen nuorten ryhmiä. Koen, että opettajan tai ryhmänjohtajan pitää olla läsnä ja aistia ilmapiiriä, varsinkin jos mietitään koulua tai luokkaa. Teinien kanssa huomaa usein, että sitä mystistä ”jotain” tapahtuu, vaikka toiminta ei olisikaan näkyvillä. Läsnäoleva ja tunnelmaa tunnusteleva johtaja huomaa, kun jokin vaikuttaa ilmapiiriin. Pahinta on, kun kissaa ei uskalleta nostaa pöydälle, ja tätähän ei tehdä edes aikuisten yhteisöissä. Mielestäni hyvinvointia edistää, kun ryhmää kannustetaan avoimeen keskusteluun, esimerkiksi kertomaan miltä tuntuu.

 Mitä näet kristillisyyden voivan antaa yhteiskunnalle?
Solidaarisuutta ja laupiasta samarialaisuutta. Jos palataan alkujuurille, vainottuihin kristittyihin Rooman valtakunnan aikana, kristittyjen keskuudessa pidettiin huolta niistä, jotka hylättiin. Toivon, että yhteinen ajatus toisista huolehtimisesta syventyisi kristillisen kirkon sisällä vieläkin enemmän, ja toisimme yhteiskunnassa syrjäytyneille toivon sanomaa.

Mitä usko antaa, sinun näkökulmastasi?
Rauhaa. Luottamusta. Ja rakkautta.

Missä olet viiden vuoden päästä?
Nyt olisi kiva keskittyä väitöskirjaan, viiden vuoden päästä kenties uusiin projekteihin ja tavoitteisiin.

Mitä teet huhtikuun 22. päivä?
Juhlistan Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton 120-vuotista taivalta, ensin Kallion kirkossa juhlamessussa, ja illemmalla Hotel Arthurissa illallisen ja hauskanpidon merkeissä. Nähdään siellä, jollei sitten jo liittokokouksessa maaliskuussa!

Jussi Ikkala luotsaa SKY:n hallitusta vuonna 2017. Kolmekymmentäyksivuotias helsinkiläinen on ehtinyt toimia erilaisissa tehtävissä kasvatuksen, kirjallisuuden ja kirkon aloilla, mm. tuntiopettajana Ressun lukiossa, tuntisuntiona Helsingin Tuomiokirkossa ja oppikirjailijana Editalla. Tällä hetkellä Ikkala toimii Kulosaaren yhteiskoulussa ts. lehtorina ja opettaa sivutoimisesti Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. 

//

Jussiin ja muihin SKY:läisiin pääset tutustumaan SKY:n järjestämissä tapahtumissa. Voit ilmoittautua liittokokoukseen ja 120-vuotisjuhliin lähettämällä viestiä osoitteeseen toimisto (a)sky-fks.fi. Liittokokous pidetään maaliskuun 11. päivä Turussa Kampuskappelilla.

* 120-vuotisjuhlat pidetään huhtikuun 22. päivä Helsingissä. Juhlinta aloitetaan messulla Kallion kirkossa ja varsinainen iltajuhla klo 18.00 Hotel Arthurissa. Illalliskortti on mahdollista saada edullisempaan hintaan, kun ilmoittaudut 3.3. mennessä: opiskelijajäsenille 20e ja ystäväjäsenille 40e.

Ilmoittautuminen juhlaan tehdään lähettämällä viesti osoitteeseen toimisto(a)sky-fks.fi. Voit ilmoittautua myös
puhelimitse pääsihteeri Katrille: puh. 050 595 28 67. Saat ilmoittautuessasi lisätietoa. Kerro viestissäsi:

* Ilmoittautuvien henkilöiden nimet ja määrä (esimerkiksi sinä ja puolisosi)
* Oletteko opiskelijajäseniä vai ystäväjäseniä? (20e illalliskortti vai 40e illalliskortti)
* Allergiat
* Sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero, johon voimme laittaa lisäinfoa
* Osallistutteko juhlamessuun jo klo 16?

Ilta tulee olemaan iloinen ja ikimuistoinen – nähdään siellä!