"Berättelser om tro" skrivartävlingen startar

Luotu: 19.02.2017 08:52
Osumat: 2634

 

Berättelser om tro 2017 logo

Finlands Kristliga Studensförbund lanserar en skrivartävling i samband med den internationella kampanjen "Berättelser om tro" (Stories of Faith). Skrivartävlingen är öppen för bidrag från och med Studenternas bönedag (Universal Day of Prayer for Students) 19.02.2017.

FKS:s skrivartävling "Berättelser om tro" välkomnar att skriva om trons betydelse i ditt liv. Skrivartävlingen är riktad till alla som är 18-35 år. Tävlingen lyfter fram ungdomar i olika livssituationer och vill uppmuntra studerandena att reflektera över tron i de sorgfullda och glädjerika stunder i livet. Genom berättelserna vill vi ge en röst också åt de som ofta hämnar i marginalen i samhället.  Vi önskar att teman för berättelserna hämtas ur trons betydelse i vardagen och i närmiljön. Har du haft en religiös vändpunk i ditt liv eller gjort ett upptäckt? Har tron en betydelse för dina livsval eller planer? Inspirerar tron dig till någonting och i så fall vad?

 

Skrivartävlingens jury består av Ulf Särs, Monica Vikstrom-Jokela och Elina Koivisto, som alla är experter på trosfrågor och skrivande. Jury ska läsa texterna och välja vinnaren i juni.

Tävlingens vinnare får en pris på 200 euro. Deltagarna på andra och tredje plats erhåller en kostnadsfritt årgång av tidskriften Ad Lucem. Därtill lottas det ut tre överraskningspriser bland alla deltagare. De vinnande berättelserna publiceras i Ad Lucem som utgivs av Finlands Kristliga Studentförbund. Texterna publiceras också på FKS:s webbplats. Berättelserna ska sändas in via en webbformulär senas 04.06.2017.

Regler för Berättelser om tro – skrivartävlingen:

Välkommen att deltaga i vår tälvingen! Skicka texten via det här webbformuläret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen-CA7Ri0Oo55amXodwjkQGOCsg0dv4m0qGYoIAdeiqcdWKQ/viewform?usp=send_form