Liittokokous hyväksyi toiminnan ja tilinpäätöksen vuonna 2016

Luotu: 20.03.2017 11:49
Osumat: 530

Toimintakertomus 2016: kulttuuria ja aktiivista kehittymistä

SKY-FKS:n liittokokous hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen kokouksessaan 11.3.2017. Liittokokous järjestettiin aurinkoisessa Turussa Kampuskappelilla. Vuonna 2016 SKY:ssä oli kulttuurisesti merkittävä vuosi. Liitto alkoi neljän vuoden tauon jälkeen julkaista ruotsinkielistä elämänkatsomus- ja kulttuurilehteä, Ad Lucemia, järjesti Tarinoita uskosta –kirjoituskilpailun ja otti osaa eri yhteistyökumppaneiden tapahtumiin. Paikallisyhdistykset järjestivät teemailtoja Helsingissä, Joensuussa ja Turussa. Myös työntekijät kehittivät osaamistaan liiton hyväksi.

Liitto tuki julkaisutoimintaa, kirjoituskilpailua ja kehittymistä

Liiton ruotsinkielinen julkaisu Ad Lucem käsittelee elämänkatsomuksia ja kulttuuria. Se täyttää kaksoistavoitteen, joka on olla toisaalta kristillinen ääni kulttuurikeskustelussa, toisaalta kulttuurillinen äänitorvi kirkollisessa keskustelussa. Ad Lucem puhuu solidaarisuuden, empatian ja monimuotoisuuden puolesta yhteiskunnallisessa ilmapiirissä, jossa monikulttuurisuuden ja erilaisuuden syrjiminen valtaavat alaa.

Vuoden 2016 Maailmanliiton (WSCF) rukouspäivän teema oli “Tarinoita uskosta”. Rukouspäivän ympärille järjestettiin suomeksi kirjoituskilpailu samasta aiheesta. Kisan tuomaristossa toimivat kirjailija Sari Pullinen, asiantuntija Juha Luodeslampi ja bloggari Minna Jaakkola. Voittaja sekä toiselle ja kolmannelle sijalle sijoittuneet kirjoittajat palkittiin ja kirjoitukset julkaistiin Etsijä-lehdessä sekä liiton internetsivuilla.

Pääsihteeri Mannert aloitti järjestöjohtamisen erityisammattitutkinnon, yhdenvertaisuussuunnitelmakoulutuksen ja osallistui Kepa ry:n joukkorahoituskoulutukseen. Vt. pääsihteeri Jussila vihittiin papiksi joulukuussa 2016 ja hän suoritti tähän liittyen kirkon ordinaatiokoulutuksen. Syksyn aikana toimistolta osallistuttiin Allianssi ry:n ilmaisiin koulutuksiin viestinnästä sekä muutoksen johtamisesta.

Kesäkuussa järjestettiin luonto-pyhiinvaellus Saimaan rannoilla, johon SKY tarjosi hengähdystaukoa kaipaavalle nuorelle vapaapaikan.

Yhteyttä luotiin paikallisella ja kansainvälisellä tasolla


Liitto kannusti ja tuki paikallisyhdistyksiään luomaan yhteisöllisyyttä ja tarjoamaan mahdollisuuksia ystävyyssuhteiden syntymiseen. Opiskelijoiden taloudellisiin huoliin sekä jaksamiseen kiinnitettiin huomiota teemojen ja toimintamuotojen valinnassa.

Helsingin YKY osallistui Sosiaalifoorumiin aiheenaan millaista on kohdata itselleen vieras kulttuuri, elämäntapa tai uskonnollinen vakaumus. Lisäksi YKY:ssä osallistuttiin fuksisuunnistukseen ja yhdistyksessä pyöri keskusteleva raamis, vapautuksen teologian opintopiiri ja teemailtojen aiheena oli mm. teologian ja psykologian näkökulmat synnistä, syyllisyydestä ja häpeästä sekä uskonnon ja huumorin suhteesta. Joensuun IYKY vietti fuksi-iltaa, raamista ja ekumeenista peli-iltaa. Joulukuussa laulettiin kauneimpia joululauluja. Turun TYKY kokoontuu Kampus kappelilla.

Keskusteluiltojen lisäksi paikallisyhdistykset järjestivät ruokailtoja, elokuvailtoja, lautapeli-iltoja, juhlia, retkiä sekä teatteri- ja taidenäyttelykäyntejä. Yhdessä kunkin paikkakunnan yliopisto- ja korkeakoulupastoreiden kanssa toteutettiin hartauksia.

Vuosi 2016 muodostui myös kansainvälisesti aktiiviseksi. Liitto nautti maailmanliiton (WSCF) vierailijoista useampaan otteeseen, ja lähetti Suomesta nuoria oppimaan uskontodialogia ja erilaisuuden hyväksyntää konferenssiin Ranskassa.

SKY-FKS otti osaa Suomessa nuorisotyönviikkoon ja muihin teemaviikkoihin, joissa oli mahdollisuus ottaa osaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Myös kannanottoja esimerkiksi vihapuhetta vastaan tehtiin ja järjestettiin teemailtoja, esimerkiksi yhteistyössä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

Katso toimintakertomus kokonaisuudessaan täältä.