Kohti 120-vuotisjuhlia: Kuunnelmia ja videoita kristillisen opiskelijaliikkeen historiasta

Luotu: 29.03.2017 14:09
Osumat: 610


Tervetuloa sukeltamaan kristillisen opiskelijaliikkeen historian pariin!

SKY julkaisee videoita historiastaan tämän kevään aikana. Kuunnelmien ja videoiden kautta otetaan askelia kohti 120-vuotisjuhlia huhtikuussa.

//

Kuunnelman ensimmäinen osa antaa näkökulman kristillisen opiskelijaliikehdinnän synnystä kirjan "Kristitty, ylioppilas ja etsijä" mukaan. Kirjan on kustantanut Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto.

Osa 0: Perustamisen aika

1800-luvun lopulla syntyivät useat kristilliset opiskelijajärjestöt sekä maailmanliitto. Myös Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto sai alkunsa, kun naisylioppilaat järjestyivät Suomessa maailmaliiton vaikuttajien innostamana. Kuunnelmassa sivutaan myös Suomen NMKY:n ja Ylioppilaisten lähetysyhdistyksen synnyintarinaa.

Kuunnelma löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=UCnWLMWSwZU

 //

Osa  80-luku: Salvadorilainen messu

Salvadorilaisen kansanmessun laulut kertovat ahtaalle ajetun, köyhän kansan kääntymisestä Jumalan puoleen, joka on heidän ainoa pelastajansa ja todellinen johtajansa maailmassa. SKY julkaisi Salvadorilaisen kansanmessun LP:nä vuonna 1984. Taustalla oli SKY:n toimintaa koko 1980-luvun sävyttänyt vahva yhteiskunnallinen toiminta ja Väli-Amerikka -projekti. Salvadorilaisesta kansanmessusta on tehty uusi levytys, jossa on myös osia Kreolimessusta. Messulauluja säestää bolivialais-suomalainen yhtye Tango Siboney, joka on erikoistunut tangoon ja muuhun perinnemusiikkiin.

Tuottamalla päivitetyn version messusta SKY halusi nostaa esiin merkittävän osan historiaansa ja muistuttaa solidaarisuudesta lähellä ja kaukana eläviä kohtaan myös tänä päivänä. Tähän videoon on kerätty osa messulauluista.

Video messulauluista löytyy osoitteesta: https://youtu.be/iyxe5_7Z174

 //

Kuunnelmat ovat on osa SKY:n 120-vuotisjuhlia. Olet lämpimästi tervetullut Kallion kirkkoon 22.4. klo 16.00 viettämään kanssamme juhlamessua. Vielä 10.4. asti voit ilmoittautua myös illalliselle Hotel Arthuriin. Opiskelijat 30e, muut 50e.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme kristillistä opiskelijavaikuttamista Suomessa, jo 120 vuoden ajan!