Reilut seurakunnat -hankkeen toinen lähettiläskoulutus järjestettiin Helsingin Lähetyskirkolla

Luotu: 12.03.2018 12:12
Osumat: 1069

thumbnail IMG 20180218 164511 127 500x334

Reilut seurakunnat -hankkeen toinen lähettiläskoulutus järjestettiin Helsingin Lähetyskirkolla helmikuun lopussa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Lähetyskirkon messuyhteisön kanssa ja kouluttajina toimivat Reilu kauppa ry:n Jatta Makkula ja Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton pääsihteeri Katri Jussila. Koulutukseen osallistui useita 18-30 -vuotiaita nuoria ja kirkollisia vaikuttajia. Koulutuksen keskeisenä sisältönä oli kulutusvalintojen globaalit vaikutukset ja Reilun kaupan sertifiointijärjestelmän tuomat konkreettiset vaikutukset viljelijöiden ja muiden reilun kaupan tuotteiden valmistajien elämään. Toinen puoli koulutuksesta antoi toiminnallisia vinkkejä vaikutustyöhön ja Reilun kaupan tuotteiden käyttöön seurakunnissa.

Reilut seurakunnat -hankkeen tarkoituksena on kasvattaa Reilujen seurakuntien määrä eli kannustaa yhä useampia seurakuntia kantamaan globaalia vastuutaan käyttämällä Reilun kaupan tuotteita. Reilut seurakunnat -lähettiläät saavat koulutuksen myötä vinkkejä globaalin vaikuttamisen mahdollisuuksista sekä siitä, kuinka Reilun kaupan teemoja voisi pitää esillä esimerkiksi lähettiläiden omissa kotiseurakunnissa. Lähettilästoiminta käynnistettiin huhtikuussa 2017 Changemakerin nuorten koulutusviikonlopussa. Kolmas lähettiläskoulutus tullaan järjestämään vielä kevään 2018 aikana.

Myös jokainen seurakuntalainen voi vaikuttaa oman seurakuntansa toimintaan ja haastaa seurakuntansa Reiluksi täyttämällä haastelomakkeen ja viemällä sen seurakunnan postilaatikkoon tai työntekijälle.

Reilut seurakunnat -hankkeessa tuotetaan seurakuntien käyttöön materiaalipaketti, jota voi käyttää rippikouluissa tai muissa koulutuksissa valaisemaan kestävän elämäntavan yhteyttä globaaliin vastuuseen ja kulutustottumuksiin. Paketti julkaistaan painettuna ja sähköisenä versiona kevään 2018 aikana. Ilmestymisen jälkeen paketin voi ladata SKY:n nettisivuilta osoitteesta: http://www.sky-fks.fi/toiminta/reilut-seurakunnat 

Reilutseurakunnat

Reilun kaupan tuotteet ovat sertifioituja, mikä tarkoittaa, että tuotteen tuotantoketjua pystytään jäljittämään, jolloin tiedetään mistä tuote tulee, millaisissa oloissa tuotetta valmistetaan ja ovatko työolosuhteet reiluja tekijöilleen. Reilun kaupan tuotteiden tuottajat saavat myös työstään kunnollisen palkan. Reilun kaupan tuotteita suosimalla voit toteuttaa kristillistä vastuuta.

Saara Murto, SKY:n hallituksen varapuheenjohtaja