Ylioppilaiden Kristillinen Yhdistys: Sukupuolen moninaisuus kirkossa ja teologiassa

Luotu: 04.04.2018 11:35
Osumat: 633

 

Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi - mutta ei välttämättä mieheksi TAI naiseksi. Onko sukupuolia vain kaksi, vai onko sukupuoli pikemminkin jana tai jatkumo? Asuuko meissä kaikissa sekä Aatami että Eeva? Onko sukupuoli ensisijaisesti biologinen, psykologinen vai sosiaalinen konstruktio? Mitä siitä pitäisi ajatella Raamatun ja teologian valossa? 

Sateenkaari

 

Maan suola -illassa sukupuolesta keskustelevat yliopistopappi Laura Mäntylä, tutkija Teemu Ratina, translasten ja -nuorten perheet ry:n puheenjohtaja Sari Paavilainen sekä uskonnonopettaja, aktivisti Selja Purovaara. 

Illan järjestävät yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunta ja Ylioppilaiden Kristillinen Yhdistys ry. Juontajina toimivat Suvi-Maria Roine ja Krista Rantanen. 

Tuomiokirkon kryptassa 18.4. klo 17 alkaen tarjolla keittoa 3 € hintaan. Keskustelu alkaa klo 17.30. Illan aikana ohjelmassa on paneelikeskustelua, musiikkiesityksiä ja yleisökeskustelua. Yhteinen iltavirsi lauletaan noin klo 19, minkä jälkeen halukkaille on vielä teejatkot. 
Tervetuloa!