Sukupuolen moninaisuus nähtiin rikkautena Maan suola -teemaillassa

Luotu: 24.04.2018 13:04
Osumat: 888

 

Helsingin tuomiokirkon kryptassa ilmaistiin huolta muun muassa rippikouluun saapuvien trans-nuorten puolesta Sukupuolen moninaisuus -illassa, joka sujui öyhöttämättä. YKY:n  ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan yhdessä järjestämään Maan suola -teemaillan paneelin osallistuivat yliopistopappi Laura Mäntylä, tutkija Teemu Ratinen, translasten ja nuorten perheet ry:n puheenjohtaja Sari Paavilainen sekä uskonnonopettaja, aktivisti Selja Purovaara. Keskustelua herättivät erityisesti sukupuolen rooli Raamatussa sekä transnuoren kohtaaminen esimerkiksi rippikoulussa.

Sukupuolten moninaisuus ilta 

Panelistit näkivät sukupuolen ennen kaikkea yksilöiden itsemäärittelyn välineenä, jonka ei pitäisi ahdistaa tai lokeroida. Selja Purovaara huomautti, että Raamatussakin tunnettiin useampia sukupuolia kuin kaksi. Eunukit olivat yleisesti hyväksytty ihmisryhmä. Laura Mäntylä muistutti Jumalan sanoista toisessa Mooseksen kirjassa: "Minä olen se mikä olen". Jos Jumala ei kerran katsonut tarpeelliseksi määritellä itseään tuon perusteellisemmin, miksi Jumalan kuvaksi luodun ihmisen pitäisi?

Paneelin päätteeksi eräs kuulija huomautti, että vaikka Raamatussa päivä ja yö erotetaan tiukasti toisistaan, me kuitenkin hyväksymme iltahähämärän ja sinisen hetken. Miksemme siis naiseuden ja mieheyden erilaisia välimuotoja?

Tapahtumassa kuultiin myös musiikkiesityksiä.

Sukupuolten moninaisuus ilta 2