Hyppää sisältöön

Avoin työpaikka: Etsijä-verkkojulkaisu etsii päätoimittajaa

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto julkaisee Etsijä-verkkojulkaisua. Haluaisitko toimittaa ajankohtaista, yhteiskunnallisia ja maailmankatsomuksellisia ilmiöitä opiskelijoiden näkökulmasta tarkastelevaa verkkojulkaisua? Oletko kiinnostunut tarjoamaan nuorille elämänkatsomuksen rakennuspalikoita digiajassa? 

 
Etsijä haastaa lukijan dialogiin erilaisten maailmankatsomusten ja yhteiskunnallisten teemojen kanssa. Näin syntyy kiinnostavia numeroita ajankohtaisista asioista, jotka esittelevät erilaisia näkemyksiä ja luovat dialogia. Jo lehden nimi “Etsijä” kertoo lehden tavoitteesta; tarjota turvallinen tila olemassaolon pohdiskelulle ja totuuden etsinnälle. 
 
Etsijässä erilaiset näkemykset saavat näkyä ja kuulua. Juuri tästä syystä Etsijään kirjoittaa kirjava joukko nuoria, opiskelijoita, asiantuntijoita ja aikuisia. Etsijä ei pelkää ottaa kantaa, vaan osallistuu aktiivisesti ja asioihin perehtyen yhteiskunnalliseen keskusteluun. 
 
Päätoimittaja vastaa yhdessä toimituskunnan kanssa verkkojulkaisun kokonaisuuden organisoinnista ja numeroiden julkaisemisesta. Vastaat toimituskunnan koordinoimisesta, numeroiden ja juttujen ideoinnista, sisällön tuottamisesta, juttujen editoinnista, taittamisesta ja julkaisemisesta verkkoalustalla. Tehtävään kuuluu lisäksi kuvituksen suunnittelua ja muuta toimitus- ja markkinointityötä. Päätoimittaja vastaa verkkoalustan päivittämisestä ja lehden näkymisestä sosiaalisen median kanavilla. 

Verkkolehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa: kaksi numeroa keväällä ja kaksi numeroa syksyllä. 

Tehtävä on osa-aikainen (25%, 9,5h viikossa) ja sopii hyvin esimerkiksi opiskelijalle. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja työtä on tammi-toukokuussa ja syys-joulukuussa. SKY:n toimisto sijaitsee Helsingissä mutta päätoimittajan työtä voi tehdä mistä päin Suomea tahansa. 

Opiskelijajärjestönä edellytämme ennen kaikkea intoa ja halua oppia tehtävänkuvaan kuuluvia asioita. Sen lisäksi tehtävän hoitamisessa on hyödyksi: 

  • Omatoimisuus 
  • Ryhmätyö- ja organisointitaidot 
  • Yhteistyökyky  
  • Aiempi kokemus toimitustyöstä tai verkkojulkaisun toimittamisesta 
  • Wix-julkaisualustan käyttökokemus tai halu oppia alustan käyttö 
  • Viestintäosaaminen 
  • Järjestö- ja opiskelijatoiminnan tuntemus sekä kristillisen- ja suomalaisen mediakentän tuntemus 
  • Vapaaehtoistoiminnan tuntemus tai omakohtainen kokemus vapaaehtoistyöstä. 

Tarvitset työssäsi sujuvaa suomen- ja englanninkielistä kirjallista ja suullista ilmaisua. Ruotsin kielen taidosta on hyötyä. Etsijä on journalistinen Julkisen sanan neuvoston alainen media ja tulevalta päätoimittajalta odotetaan journalististen ohjeiden tuntemista. 

Tehtävä alkaa perehdytyksellä joulukuussa. Toimita kirjallinen hakemuksesi palkkatoiveineen, ansioluettelo sekä työnäyte/-näytteet (max 3kpl) pääsihteeri Katri Jussilalle tiistaihin 22.11.2022 kello 16 mennessä osoitteeseen paasihteeri(a)sky-fks.fi.  

SKY:ssä noudatetaan kristillisten järjestöjen työehtosopimusta ja tehtävä sijoittuu vaatimusryhmään 2. 

Lisätietoja antaa puhelimitse pääsihteeri Katri Jussila perjantaina 11.11. klo 13-14 p. 050 595 28 67 ja päätoimittaja Karoliina Virkkunen tiistaina 15.11 kello 14-16 p. 044 739 4509 tai sähköpostitse: paasihteeri@sky-fks.fi ja etsija@sky-fks.fi. 

Tutustu Etsijään täällä: www.etsijalehti.fi 

*** 

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto (SKY) on kaksikielinen, ekumeenisesti suuntautunut ja kansainvälisesti toimiva luterilainen opiskelijajärjestö. Liiton toiminnan tarkoituksena on edistää kristillistä vastuuta, tukea opiskelijoiden hengellistä elämää ja henkistä hyvinvointia sekä herättää keskustelua kirkollisista ja yhteiskunnallisista aiheista. SKY:n tilat ja toiminta ovat syrjinnästä vapaita alueita. 

person using MacBook
Kuva: Unsplash, Christin Hume

Jaa somessa:

Lue myös