Hyppää sisältöön

Avoin työpaikka: Hae päätoimittajaksi Etsijä-verkkojulkaisulle

Onko sinulla on visio ja into rakentaa merkityksellistä maailmankatsomuksellista mediaa? Haemme nyt uutta osa-aikaista päätoimittajaa Etsijä-verkkolehdelle. (www.etsijalehti.fi)

Etsijä on älykäs mielipidelehti, jonka tarkoitus on herätellä lukijaa kyseenalaistamaan ja pohtimaan yhteiskunnallisia ja maailmankatsomuksellisia aiheita. Lehdessä saavat kuulua erilaiset mielipiteet, äänet ja katsomukselliset taustat. Päätoimittajalta toivomme journalistista visiota lehdestä, rohkeutta nostaa esiin opiskelijoille tärkeitä aiheita ja uskallusta ottaa kantaa.

Päätoimittaja vastaa yhdessä vapaaehtoisten avustajien kanssa verkkojulkaisun kokonaisuuden organisoinnista ja numeroiden julkaisemisesta. Vastaat numeroiden ja juttujen ideoinnista, sisällön tuottamisesta, uusien kirjoittajien etsimisestä, juttujen editoinnista, taittamisesta ja julkaisemisesta verkkoalustalla. Tehtävään kuuluu lisäksi kuvituksen suunnittelua ja muuta toimitus- ja markkinointityötä. Päätoimittaja vastaa verkkoalustan päivittämisestä ja lehden näkymisestä sosiaalisen median kanavilla.

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto on Suomen vanhin kristillinen opiskelijajärjestö. Arvomme ovat dialogisuus, vastuu luomakunnasta ja radikaali rakkaus. Tavoitteemme on tukea opiskelijoiden hengellistä kasvua, henkistä hyvinvointia ja yhteiskunnallista aktiivisuutta. Sitoudumme yhdenvertaisuuteen ja turvallisemman tilan periaatteisiin. Teemme monenlaista ekumeenista ja uskontodialogista yhteistyötä. Etsijän päätoimittajana tulet osaksi työntekijäporukkaa, johon kuuluvat järjestön pääsihteeri ja opiskelijatoiminnan koordinaattorit Joensuussa ja Tampereella.

Näitä asioita toivomme uudelta työntekijältä:

  • Oma journalistinen visio Etsijän suunnasta ja tarkoituksesta. Tässä saa olla rohkea!
  • Aiempi kokemus toimitustyöstä tai verkkojulkaisun toimittamisesta.
  • Hyvät valmiudet nettisivun päivittämiseen ja viestimiseen sosiaalisessa mediassa. Etsijää julkaistaan Wix-julkaisualustalla.
  • Vapaaehtoistoiminnan tuntemus ja halu tukea vapaaehtoisia nuoria kirjoittajia.
  • Itsenäinen työote. Työviikkoihin kuuluvat työyhteisön etäpalaverit, mutta muuten työskentelet itsenäisesti.
  • Halu työskennellä juuri SKY:ssä, sitoutuminen järjestön arvoihin ja sopivuus työyhteisöön.
  • Elämäntilanne, johon osa-aikatyö sopii ainakin seuraavan vuoden ajan.
  • Journalistin ohjeiden tuntemus. Etsijä on journalistinen Julkisen sanan neuvoston alainen media.

Tarjoamme innostavan tehtävän, jossa saat käyttää luovuuttasi ja ottaa kantaa. Meillä on kiva työyhteisö, joka puhaltaa yhteen hiileen ja pääsihteeri, joka on tukena työssäsi. Työ on osa-aikainen (8 h/viikko) ja työsuhde on voimassa 9 kk vuodessa (syys-toukokuussa eli yliopiston lukukausien aikana). Noudatamme kristillisten järjestöjen työehtosopimusta, jossa tehtävä sijoittuu vaativuusryhmään 4 ja palkka on 461,25 €/kk. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun 400 €/vuosi. Voit tehdä työtä mistä päin Suomea tahansa.  

Tehtävä alkaa perehdytyksellä huhtikuun aikana. Lähetä hakemuksesi 22.3.2024 mennessä pääsihteeri Katri Malmille (katri.malmi@sky-fks.fi). Liitä hakemukseesi CV ja max 3 työnäytettä. Toivomme, että kuvaat hakemuksessa erityisesti sitä, millainen on oma visiosi Etsijän sisällöstä ja kehittämisestä. Haastattelut järjestetään tiistaina 26.3. ja keskiviikkona 27.3. iltapäivällä. Olemme haastatteluun kutsuttaviin yhteydessä maanantaina 26.3.

Lisätietoja antaa:

Pääsihteeri Katri: katri.malmi@sky-fks.fi ja 050 595 28 67 (Huom! Katri lomalla 16.-22.3)

Edellinen päätoimittaja Karoliina: karoliina.virkkunen@sky-fks.fi.

Jaa somessa:

Lue myös