Hyppää sisältöön

Siunattua Pridea!

Lue puheenjohtajamme Saara Alamäen ajatuksia Pride-kuukauteen ja siihen, miten jokainen kristitty voi kantaa kortensa kekoon yhdenvertaisemman ja paremman yhteisön puolesta.

Minulle merkittävää SKY:n toiminnassa ovat toimintamme arvot ja niiden mukainen tekeminen. Radikaali rakkaus, dialogisuus ja vastuu luomakunnasta ovat kaikki toimintaperiaatteita, jotka mielestäni edistävät parempaa maailmaa jokaiselle. Nyt kesäkuussa vietetään Pride-kuukautta ja tänä vuonna toivon, että jokainen kristitty pysähtyy kysymään ”Kuinka minä rakastan lähimmäistäni?”

Moninaisuutemme Kristuksen ruumiina on voimavara, jota saamme juhlia. Meitä kristittyjä on niin moneen lähtöön kuin meitä ihmisiäkin. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että Kirkko voisi olla paikka, jossa jokainen saa olla aidosti oma itsensä. Unohdetaan puhe pelkästä suvaitsevaisuudesta ja rakastetaan radikaalisti lähimmäisiämme, vaikka he ovat erilaisia tai ajattelevat toisin kuin me itse.

”Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.” (1. kirje korinttilaisille 12:12–13)

Tässä muutamat vinkit, jotka voit ottaa käyttöösi omassa elämässäsi, työssäsi, seurakunnassasi tai yhteisössäsi:

  1. Kohtaa ihminen ihmisenä. Vältä oletuksia sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muihin ominaisuuksiin liittyen. Tutustu kohtaamaasi ihmiseen tai jos hän tulee mukaan yhteisöösi, toivota hänet tervetulleeksi.
  2. Keskustele avoimesti. Voit oppia toiselta hurjan paljon, jos keskustelet avoimin mielin. Vaikka olisit asioista eri mieltä kuin joku toinen, voit kunnioittaa toisia ja oppia tärkeitä asioita.
  3. Lisää tietoa. Sen sijaan, että annat omien ennakkoluulojesi ottaa valtaa, voit ottaa selvää esimerkiksi seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta. Muista sateenkaarivähemmistöjen lisäksi myös muut vähemmistöt, kuten vammaiset. Kuinka maailmamme voi olla esteetön kaikille ihmisille?
  4. Rukoile. Rukouksella on mittaamaton voima ja voit aina rukoilla Jumalaa työsi ja meidän kaikkien elämämme tueksi.

Pyhä kolmiyhteinen Jumala, pysy rinnallamme epävarmuuden aikana. Maailmassa on niin paljon epävarmuutta, että tarvitsemme sinun kirkkoasi turvapaikaksemme. Rukoilemme, että kirkko voi todella olla turvapaikka aivan jokaiselle riippumatta sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai muusta ominaisuudestamme.

Rukoilemme rauhaa ja turvallisuutta jokaiselle ihmiselle maan päällä. Käännä katseesi erityisesti niiden puoleen, joille sinun kirkkosi nimissä tehdään väkivaltaa. Siunaa meitä nyt ja aina.

Saara Alamäki
SKY:n puheenjohtaja

Jaa somessa:

Lue myös