Hyppää sisältöön

Tilda Enne valittu Etsijän päätoimittajaksi

Etsijä-lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Tilda Enne. Tilda on aikaisemmalta koulutukseltaan kuvataiteilija ja hän valmistui maisteriopinnoistaan Manchesterin Kuvataidekoulusta 2016. Valmistumisensa jälkeen Tilda työskenteli useita vuosia Britanniassa taiteen ja kulttuurin parissa järjestäen tapahtumia sekä oman taiteellisen työskentelynsä parissa.

Taiteessa Tildaa kiinnostaa todellisuuden pohtiminen ja ihmisenä olemisen ihmettely. Taiteen ohessa Tilda teki paljon järjestötyötä, mikä alkoikin kietoutua yhteen myös taiteen tekemisen kanssa nostaen pintaan kysymyksiä ilmaston muutoksesta, identiteetti-kokemuksista ja sosiaalisista normeista. Yhteisöllisyys ja dialogisuus kasvoivat Tildalle tärkeiksi voimavaroiksi ihmisyyden ymmärtämisessä järjestötyötä tehdessä.

Krooninen uteliaisuus johti Tildan myös journalismin pariin, missä häntä kiinnostaa totuuden etsintä, dialogisuus sekä asioiden penkominen.

Tilda aloitti journalismin kandidaatinopinnot syksyllä 2022 ja on sittemmin kirjoittanut freelancerina esimerkiksi opiskelijalehti Visiiriin ja katulehti Roheeseen. Hän työskentelee myös toimittajana useissa Sanoma Median lehdissä.

“Tämä on ensimmäinen kertani päätoimittajana ja olen innoissani lehden kokonaisuuden tuottamisesta. Etsijän tarjoama tila elämän isojen kysymysten tutkiskelulle herättää itsessäni ihastusta, sillä arvot avoimesta uteliaisuudesta ja filosofisesta maailman sekä elämän pohdiskelusta ovat itsellenikin tärkeitä”, Tilda kertoo. ”Minua kiinnostaa aina ymmärtää, mikä tekee elämästämme merkityksellistä ja miten kukin tahollaan ratkaisee suuret ontologiset kysymyksensä, joten odotan kovasti työskentelyä kaikkien kirjoittajien kanssa, jotka ovat halukkaista osallistumaan keskusteluun ja jakamaan omia kokemuksiaan sekä ajatuksiaan lehden kanssa”, Tilda jatkaa.

”Etsijän muodossa minua kiinnostaa lehden lukijakokemuksen ja audiovisuaalisuuden kehittäminen. Tahdon tuoda lisää audiovisuaalista sisältöä lehden numeroihin sekä Etsijän someen, ja uudistaa hieman verkkosivujemme ulkoasua lukijakokemuksen parantamiseksi”, Tilda kertoo tulevaisuuden visioista. Hän uskoo kehityksen tapahtuvan hitaasti, mutta varmasti ja kehottaa lukijoita seuraamaan, ja ennen kaikkea myös osallistumaan Etsijän avaamaan keskusteluun. ”Toimitukseen saa aina olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, halusitpa sitten kirjoittajaksi tai antaa meille palautetta”, Tilda sanoo.

“Olen avain innoissani siitä, kuinka osaavan ja visionaarisen päätoimittajan olemme saaneet”, pääsihteeri Katri iloitsee. “Tildalla on näky rohkeasta ja vaikuttavasta lehdestä ja vahva sitoutuminen SKY:n keskeisiin arvoihin. Tervetuloa meille töihin!”

Etsijä-lehti on SKY:n verkkojulkaisu, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Etsijää on julkaistu vuodesta 1908 ja se on edelleen valmis kasvamaan aikansa hengessä. Etsijään voit tutustua verkossa osoitteessa etsijälehti.fi ja päätoimittajaan saa yhteyttä osoitteella etsija(at)sky-fks.fi.

Jaa somessa:

Lue myös