Hyppää sisältöön

Reilut seurakunnat -virikemateriaali

Reilut Seurakunnat oli Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton luotsaama hanke, joka kannusti seurakuntia muuttamaan kulutustottumuksiaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Reilut Seurakunnat -hankkeessa laadittiin yhteistyössä Reilu Kauppa ry:n kanssa seurakunnille, lapsi- ja nuorisotyöhön, suunnattu virikemateriaalipaketti siitä, kuinka eettisillä kulutusvalinnoilla voidaan edistää globaalia vastuuta. Materiaalissa on mukana muun muassa helppoja toimintavinkkejä ryhmätyöskentelyyn. Materiaalilla rohkaistaan sekä seurakuntien työntekijöitä että seurakuntalaisia pohtimaan omia kulutusvalintojaan ja niiden merkitystä luomakuntaan.

Voit tilata Luomakunnan puolesta -materiaalipaketin Reilun kaupan, globaalin vastuun ja kestävän elintavan teemoista laittamalla viestiä meille: toimisto@sky-fks.fi. Lähetämme materiaalin ilmaiseksi postissa tai sähköisesti!

Reilut Seurakunnat -hankkeessa tehtiin myös hartausmateriaalia, jonka voit tilata sähköpostina. Hartauden voi toteuttaa rastiratana, jolloin osallistuja voi kiertää tilassa tutustumassa ja mietiskelemässä Reilun kaupan teemoja ja raamatunkohtia. Hartauteen voi sisällyttää lauluja, joita löydät Reilut seurakunnat -virikemateriaalista.

Reilut Seurakunnat -lähettiläshankkeen aikana koulutettiin nuorista lähettiläitä kertomaan Reilusta kaupasta seurakuntiin. Haluatko vierailijan seurakuntaasi kertomaan kuinka kulutusvalinnoilla voi muuttaa maailmaa ja kannustaa myös seurakuntia tähän? Ota yhteyttä: toimisto@sky-fks.fi

Vaikuta suoraan seurakuntaasi ja haasta heidät hakemaan Reilu Seurakunta -arvonimeä. Voit lähettää haasteen Reilu kauppa ry:n verkkolomakkeella, jonka löydät tästä linkistä tai tilata SKY:n toimistolta haastekortteja.

Jaa somessa: