Hyppää sisältöön

Reilut seurakunnat

Reilut Seurakunnat on Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton luotsaama hanke, joka kannustaa seurakuntia muuttamaan kulutustottumuksiaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Tervetuloa mukaan!

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto haluaa rohkaista sekä seurakuntien työntekijöitä että seurakuntalaisia pohtimaan kulutusvalintojaan. Reilut Seurakunnat -hankkeen materiaalityöryhmä on laatinut seurakunnille suunnatun virikemateriaalipaketin siitä, kuinka eettisillä valinnoilla voidaan edistää seurakuntien globaalia vastuuta. Materiaalissa on mukana muun muassa helppoja toimintavinkkejä ryhmätyöskentelyyn. 

Voit tilata Luomakunnan puolesta -materiaalipaketin Reilun kaupan, globaalin vastuun ja kestävän elintavan teemoista laittamalla viestiä meille: toimisto@sky-fks.fi. Lähetämme materiaalin ilmaiseksi postissa tai sähköisesti!

Reilut Seurakunnat -hankkeessa on syntynyt myös hartausmateriaalia, jonka voit tilata sähköpostina. Hartauden voi toteuttaa rastiratana, jolloin osallistuja voi kiertää tilassa tutustumassa ja mietiskelemässä Reilun kaupan teemoja ja raamatunkohtia. Hartauteen voi sisällyttää lauluja, joita löydät Reilut seurakunnat -virikemateriaalista.

Reilut Seurakunnat -lähettiläshankkeen aikana koulutettiin nuorista lähettiläitä kertomaan Reilusta kaupasta seurakuntiin. Haluatko vierailijan seurakuntaasi kertomaan kuinka kulutusvalinnoilla voi muuttaa maailmaa ja kannustaa myös seurakuntia tähän? Ota yhteyttä: toimisto@sky-fks.fi

Vaikuta suoraan seurakuntaasi ja haasta heidät hakemaan Reilu Seurakunta -arvonimeä. Voit lähettää haasteen Reilu kauppa ry:n verkkolomakkeella, jonka löydät tästä linkistä.

Jaa somessa: