Hyppää sisältöön

Karhun kansasta kirkon kärsimykseen – tärppejä uusimmasta Etsijästä!

Peiton alla itkeminen ja sarjamurhaajasarjojen katsominen
on opiskelijoiden kollektiivinen selviytymiskeino.


Samastutko? Tämä havainto tulee suoraan Etsijän päätoimittaja Annika Hämäläiseltä. Erityisesti viime vuonna alkaneet poikkeusolot ovat uuvuttaneet opiskelijoita ennätysvauhtia. Etsijän uusin numero avaakin näkökulmia sekä yksinäisyyteen että yhteisöllisyyteen. Monelle kirkon tai uskonyhteisön vertaistuki on elintärkeä turvaa ja toivoa tarjoava piriste haastavien aikojen keskellä.

”Minulle luo turvaa se, että voin tuntea esivanhempieni yhteyden tuhansien vuosien takaa”, kirjoittaa Julianna Brandt Karhun kansa
-uskostaan. Miten Julianna löysi tiensä Suomen ensimmäiseen virallisesti rekisteröityneeseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, jonka pohja on itämerensuomalaisessa uskomusperinteessä?

Uskon yhteisöllisyys jää välillä henkilökohtaisia valintoja ja yksityisyyttä korostavien näkökulmien varjoon. Harva ihminen lopulta uskoo yksin tyhjiössä. Yhteisöllisyyden merkityksestä avaa kirjoituksessaan lisää opiskelija Juuso Sintonen.

” Yksinäisyys ei katso sukupuolta, kulttuurista taustaa eikä varallisuutta. Ihminen tarvitsee olon, että hänen tekemisillään on merkitystä sekä itsen että yhteisön kannalta.”

Juuso Sintonen


Isto Peltomäki pui esseekirjoituksessaan kirkon haastetta kärsimyksen ja yhteiskunnallisen pahoinvoinnin teeman ympärillä. Hän kehottaa tunnustamaan tosiasian, että kukaan ei lopulta tässä elämässä riitä. Aina voisi olla vielä parempi tai tehdä merkityksellisempiä asioita. Siksi elämän jakaminen muiden kanssa on niin tärkeää. Ihminen on yksinkertaisesti luotu olemaan yhteydessä muihin ihmisiin.

Aino Vihonen kuvailee kauniisti luontosuhdettaan ja metsän pyhyyttä:

Puut kohoavat korkeina ylleni, hiljaa kertoen monien minua edeltäneiden sukupolvien tarinaa. Jossain kauempana kuulen variksen raakkuvan, ja sammalmättään tuoksu hiipii sieraimiini. Ympärilleni muodostuu turvallinen syli maailman kiireiltä, joka antaa vapauden olla utelias.

Lue kaikki lehden jutut klikkaamalla tästä.

Uteliasta ja yhteisöllistä uutta vuotta Etsijän tekstien parissa!

 ”Vaikket riittäisikään, olet silti tarpeeksi.”

Etsijän päätoimittaja Annika
Jaa somessa:

Lue myös