Hyppää sisältöön

Meistä

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto ry – Finlands Kristliga Studentförbund rf (SKY / FKS) ekumeeninen opiskelijajärjestö. Liitto on perustettu keväällä 1897 ja on vanhin suomalainen kristillinen opiskelijajärjestö. Liiton toiminnan tarkoituksena on edistää kristittyjen vastuuta globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukea opiskelijoiden hengellistä ja henkistä hyvinvointia

Liiton arvot

Moninaisuus

Jumala on luonut meidät erilaisiksi mutta samanarvoisiksi. SKY haluaa ylittää rajoja ihmisten välillä etnisyyteen, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Jokaisella on jotakin annettavaa yhteiskunnassa.

Radikaali rakkaus

Jeesuksen vallankumouksellinen esimerkki velvoittaa ja rohkaisee meitä puolustamaan sitä, mikä on tärkeää. SKY puolustaa heikompia, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja toimii luomakunnan vaalimisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Haastamme kristinuskon tulkintoja siellä, missä ne rikkovat ihmisarvoa.

Jeesus kulki erityisesti heikkojen, halveksittujen ja sorrettujen rinnalla. Hän nosti marginaaliin sysätyt kunniapaikalle. Radikaali rakkaus ei katso sitä, onko ihminen ansainnut hyvän kohtelun tai onko hänestä meille hyötyä. Meidän tulee puuttua vääryyteen niin itsessämme kuin ympärillämmekin.

”Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta”

Matt. 5:44

Dialogisuus

Dialogi on toista arvostavaa ja kunnioittavaa kohtaamista, jonka lähtökohtana on ihmisten ja ajattelutapojen erilaisuus. Toimimme yhteistyössä kristillisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Käymme myös vuoropuhelua ja pyrimme yhteistyöhön muiden uskontojen ja katsomusten kanssa.

Jaa somessa: