Hyppää sisältöön

Meistä

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto ry – Finlands Kristliga Studentförbund rf (SKY / FKS) ekumeeninen opiskelijajärjestö. Liitto on perustettu keväällä 1897 ja on siten vanhin suomalainen kristillinen opiskelijajärjestö. Liiton toiminnan tarkoituksena on edistää kristittyjen vastuuta globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukea opiskelijoiden hengellistä ja henkistä hyvinvointia.

Liiton arvot

Vastuu luomakunnasta

Luomakunnan vaaliminen näkyy vaatimattomana elämäntapana. Kulutusvalinnoissamme noudatamme kohtuullisuutta. Suosimme vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja kannustamme jäsenistöä ja yhteistyökumppaneita samaan. Pyrimme käyttämään joukkoliikennettä ja olemme sitoutuneet kierrättämään. Pyrimme elämään niin, että maapallo on elinkelpoinen myös tuleville sukupolville.

Radikaali rakkaus

Jeesuksen radikaali ja vallankumouksellinen esimerkki velvoittaa ja rohkaisee meitä puolustamaan heikoimpia, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja toimimaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Haastamme kristinuskon tulkintoja siellä, missä ne rikkovat ihmisarvoa. Jeesus kulki erityisesti heikkojen, halveksittujen ja sorrettujen rinnalla. Hän nosti marginaaliin sysätyt kunniapaikalle. Radikaali voi olla monella tavalla.

Jumala on luonut meidät erilaisiksi mutta samanarvoisiksi. SKY haluaa ylittää rajoja ihmisten välillä etnisyyteen, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Jokaisella on jotakin annettavaa yhteiskunnassa.

SKY on syrjinnästä vapaa alue ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan toimintaan ja tapahtumiin. Pyrimme esteettömyyteen tapahtumissamme. Toimimme ihmisten yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden kunnioittamisen puolesta vastustamalla eriarvoisuutta paikallisesti ja maailmanlaajuisesti katsomuksista riippumatta, ihmisarvoa kunnioittaen. Uskossa ja elämässä tunnustamme olevamme etsijöitä.  

“Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.”

Kirje galatalaisille 3:28

Dialogisuus

Dialogi on toista arvostavaa ja kunnioittavaa kohtaamista, jonka lähtökohtana on ihmisten ja ajattelutapojen erilaisuus. Toimimme yhteistyössä kristillisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Käymme myös vuoropuhelua ja pyrimme yhteistyöhön muiden uskontojen ja katsomusten kanssa.

Pyrimme yhteistyössä kunnioittavaan dialogiin. Meillä on halu ja pyrkimys kristittyjen väliseen yhteyteen, ekumeniaan. Yhteiskumppaneissamme on kansallisella ja kansainvälisellä tasolla kristillisiä kirkkoja ja kristillisiä järjestöjä sekä eri katsomusten edustajia.

Jaa somessa: