Hyppää sisältöön

Saara Alamäki Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton puheenjohtajaksi

Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025 on valittu 24-vuotias Saara Alamäki. Saara viimeistelee läntisen teologian opintoja Itä-Suomen yliopistossa ja tekee tällä hetkellä viestinnän harjoittelua Helsingissä. Opintojensa aikana Saara on toiminut SKY:n lisäksi monessa kristillisessä järjestössä erityisesti ekumenian saralla. Tällä hetkellä on hän on mukana esimerkiksi EYCE:n (Ecumenical Youth Council in Europe) hallituksessa ja edustaa SKY:tä Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostossa.

”SKY:n ydin ovat opiskelijat. Suomessa on iso joukko opiskelijoita, jotka tarvitsevat paikkoja, jossa jakaa hengellisyyttä yhdessä vertaisten kanssa. Meidän arvot ovat dialogisuus, vastuu luomakunnasta ja radikaali rakkaus ja ajattelen, että niiden varaan rakennettu toiminta voi tuoda toivoa ja rauhaa kaiken tämän elämän epävarmuuden keskellä”, Saara kuvaa. ”Me SKY:llä haluamme rakentaa opiskelijoiden paikallisia yhteisöjä ja samalla avata valtakunnallisia näkymiä ekumeniaan, kansainväliseen yhteistyöhön ja kristityn vastuuseen globaalissa maailmassa. Tavoitteeni on, että kahden vuoden päästä opiskelijat tuntevat meidät laajasti juuri näistä teemoista.”

Varapuheenjohtajana kaudelle 2023-2024 jatkaa SKY:n pitkäaikainen vastuunkantaja, teologian maisteri ja sosiaalityötä Helsingin yliopistossa opiskeleva Salli Ahtiainen-Helanne. ”Tämä vuosi on ollut SKY:ssä tosi innostava,” Salli kertoo. ”Tuntuu, että olemme taas löytäneet kirkkaasti sen, mitä juuri me olemme. Saara on yksi niistä uusista opiskelijoista, jotka ovat tulleet toimintaan innolla mukaan ja on mahtavaa päästä tekemään Saaran kanssa yhteistyötä! Hän on selkeästi sitoutunut SKY:n arvoihin ja hänellä on kirkas visio järjestön suunnasta. Haluan kutsua kaikki opiskelijat mukaan rakentamaan tätä toimintaa yhdessä meidän kanssa!”

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto on Suomen vanhin kristillinen opiskelijajärjestö. Tällä hetkellä SKY:llä on säännöllistä toimintaa Helsingissä, Joensuussa ja Turussa, juuri alkavaa toimintaa Tampereella ja lisäksi monenlaisia valtakunnallisia leirejä ja yksittäisiä tapahtumia eri puolella Suomea. SKY julkaisee myös Etsijä-verkkolehteä, johon opiskelijat kirjoittavat yhteiskunnallisista ja hengellisistä teemoista. Saaran ja Sallin lisäksi vuoden 2024 hallitukseen valittiin Esa-Pekka Helanne, Annika Juurikka, Emilia Kallioniemi, Toni Niittylahti, Nea Similä ja Verneri Virtanen sekä varajäseneksi Taija Tiilikka.

Lisätietoja:
Saara Alamäki
saara.alamaki@outlook.com

Katri Malmi
SKY:n pääsihteeri
050 595 2867
katri.malmi@sky-fks.fi

Kuvassa vasemmalta oikealle väistyvä puheenjohtaja Esa-Pekka Helanne, uusi puheejohtaja Saara Alamäki ja varapuheenjohtaja Salli Ahtiainen-Helanne

Jaa somessa:

Lue myös