Hyppää sisältöön

SKY vetoaa rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumiseksi Ukrainassa

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto ry. – Finlands Kristliga Studentförbund rf. yhtyy kansainvälisen kattojärjestönsä WSCF:n vetoomukseen rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumiseksi Ukrainassa. 

Jesaja 2:4 

Niin he takovat miekkansa vantaiksi 

ja keihäänsä vesureiksi; 

kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, 

eivätkä he enää opettele sotimaan. 

Matteus 5:9 

Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen. 

WSCF ilmaisee syvän huolensa viattomien henkien menetyksen, kärsimyksen ja tuskan vuoksi mitä sota aiheuttaa ihmisille ja ympäristölle. WSCF on sitoutunut oikeudenmukaisuuteen ja rauhaan. 

WSCF irtisanoutuu sotilaallisista toimista, joita Venäjä toteuttaa Ukrainassa ja vaatii Venäjää noudattamaan kansainvälisiä lakeja ja yhteiskuntien itsemääräämisoikeutta sekä lopettamaan käynnissä olevan aseellisen konfliktin välittömästi. 

WSCF pyytää huomioimaan ihmisoikeuksien toteutumisen Ukrainassa ja niillä alueilla joihin konflikti vaikuttaa. 

WSCF irtisanoutuu Venäjän sotaa vastustavien protestien tukahduttamisesta sotilaallisilla toimilla ja kutsuu Venäjän luomaan dialogia konfliktin ratkaisemiseksi rauhanomaisin ja diplomatian keinoin.  

WSCF kutsuu myös kansainvälistä yhteisöä aloittamaan dialogin ja asettamaan ihmisten hyvinvoinnin taloudellisten intressien yläpuolelle. 

WSCF irtisanoutuu disinformaatiosta, jota levitetään globaalissa mediassa ja kutsuu kristilliset yhteisöt ja kaikki ihmiset irtisanoutumaan sodan kulttuurista, vihasta ja pelosta sekä rukoilemaan ja osoittamaan solidaarisuutta sodan uhreille sekä toimimaan oikeudenmukaisuuden ja rauhan puolesta. 

Lue koko englanninkielinen kannanotto täältä https://sky-fks.fi/wp-content/uploads/2022/03/WSCF-Call-for-Peace-and-Justice-in-Ukraine-WSCF.pdf

Kuva: Unplash

Jaa somessa:

Lue myös