Hyppää sisältöön

Tampere: hiljaisuuden päivä Ukinrannassa

Aika: 14.10.2023
Paikka: Ruutanantie 10, 36200 Kangasala
Järjestäjä: SKY & Sinapinsiemen ry

Ilmoittaudu

“Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat, minä annan teille levon.” Matt. 11.28

Astahda hetkeksi hiljaisuuteen, lepoon jonka Jumala antaa. Kuuntele hiljaa – mihin hän minua kutsuu?

Olet lämpimästi tervetullut Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton ja Sinapinsiemen ry:n hiljaisuuden päivään Ukinrantaan. (Ruutanantie 10, Kangasala) lauantaina 14.10. Kokoonnumme päiväksi rukouksen ja hiljaisuuden äärelle. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet, siinä kohdassa kuin olet. Päivän aikana vietämme hiljaisuudessa n. viisi tuntia.

Päivä soveltuu jokaiselle, joka kaipaa hengähdyshetkeä ja viihtyy muutaman tunnin ajan hiljaisuudessa. Jos käyt läpi akuuttia elämänkriisiä, päivä ei välttämättä sovellu sinulle juuri nyt.

Päivän hinta on 30 € (opiskelijoille 20 €).
Hinta sisältää päivän ruoat ja illan saunan. Ukinrantaan pääset helposti bussilla Tampereelta. Omalla autolla tulijoille on muutama paikka talon pihassa ja tarvittaessa lisäpaikkoja kylällä.

Päivän aikataulu:
11.00 Aloitus, tutustuminen ja laskeutuminen hiljaisuuteen
12.00 Lounas
13.00 Päivärukous Ukinrannan yhteisön kanssa
15.00 Kahvi
16.30 Rukoushetki, hiljaisuuden päätös ja yhteinen koonti
17.00 Päivällinen

Päivällisen jälkeen olet tervetullut jäämään saunomaan ja Ukinrannan iltarukoukseen klo 20 ennen kotiinlähtöä. Ukinrannassa on myös muutama vieraspaikka, jos haluat jäädä yöksi (suositushinta 30 €). Olethan tästä yhteydessä suoraan Ukinrantaan (ukinranta@sinapinsiemen.fi)

Päivän hiljaisuuden aikana on mahdollisuus kulkea rukouspolkua Ukinrannan ympäristössä, vetäytyä lepäämään vierashuoneeseen tai lukea tarjolla olevaa hengellistä kirjallisuutta. Varauduthan siis mukavin vaattein niin sisällä kuin ulkona oleskelua varten. Jos kaipaat henkilökohtaista keskustelua päivän vetäjien kanssa, myös siihen on varattu mahdollisuus iltapäivän aikana

Sinapinsiemen ry perustettiin v. 1979 etsimään mm vaihtoehtoa kulutuskeskeiselle elämäntavalle, keskinäistä jakamista, rukoushiljaisuutta, huolenpitoa luomakunnasta sekä fransiskaanisen huolettomuuden ja ilon hetkiä. Paljon vaikutteita saatiin Taizén ekumeenisesta yhteisöstä ja nuorten konsiilista. Yhdistyksellä on kristittyjä avustuskohteita Intiassa. Ukinrannan yhteisö asuu ja rukoilee Kangasalla. Sinapinsiemen puolelta päivää ovat järjestämässä Jussi Malkamäki, Elisa Malkamäki ja Elina Malkavaara-Kallinen. Tutustu Sinapinsiemeneen tarkemmin osoitteessa sinapinsiemen.fi

Ukinrannan kaunis keskus on Sinapinsiemen yhteisön kotipaikka järven rannalla ja Ukinrannan yhteisön jäsenten koti. Yhteisön jäsenet elävät omaa elämäänsä opintojen, töiden tai eläkepäivien parissa ja kokoontuvat yhteen päivittäisiin rukoushetkiin ja talon töihin.

Kysyttävää?
Ole yhteydessä päivän sisältöön liittyen Katri Malmiin (katri.malmi@sky-fks.fi, 050 595 28 67) tai itse paikkaan liittyvissä asioissa suoraan Ukinrantaan (ukinranta@sinapinsiemen.fi)

Ukinrantaan pääsee kulkemaan Tampereelta busseilla 40 tai 41. Jos tulet bussilla 40, pääset perille parhaiten Urheilutien pysäkiltä, ja bussilla 41 taas Kirkkomaan pysäkiltä. Lämpimästi tervetuloa mukaan hiljaisuuden päivään!

Jaa somessa: