Hyppää sisältöön

Katri Malmi aloittaa uutena pääsihteerinä

Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton uudeksi pääsihteeriksi kaudelle 2023-2027 on valittu Katri Malmi. Pääsihteeri johtaa järjestön toimintaa yhdessä hallituksen kanssa, vastaa strategian toteuttamisesta ja toimii järjestön työntekijöiden esihenkilönä.

”On upeaa aloittaa tässä tehtävässä!” Katri kertoo. ”SKY:n teologia ja arvot ovat pohja sellaiselle hengelliselle elämälle, jota tahdon koko sydämestäni edistää. Kristillinen elämä, johon kuuluu sekä syvällinen hengellisyys että vahva oikeudenmukaisemman maailman ja yhdenvertaisuuden puolustaminen on merkityksellistä ja innostavaa. Näen valtavan potentiaalin siinä, kuinka SKY voi tavoittaa opiskelijoita eri puolilla Suomea mielekkäisiin yhteisöihin ja tukea opiskelijoiden kasvua kirkon ja suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajina. Aivan ensimmäisenä lähdemme vahvistamaan tämänhetkistä paikallistoimintaa Helsingissä ja Joensuussa sekä kehittämään uusia malleja siihen, miten tuemme opiskelijoiden yhteiskunnallista aktiivisuutta eri puolilla Suomea.”

Katri on opiskellut teologiaa Helsingin yliopistossa ja informaatioverkostoja Aalto Yliopistossa. Edellisten vuosien aikana hän on työskennellyt esimerkiksi Teologian ja uskonnontutkimuksen päivien konferenssikoordinaattorina sekä Kallion seurakunnan kesäteologina. Järjestötaustaa Katrilla on Suomen Lähetysseurasta, Lasten ja nuorten keskuksesta sekä Kansan Raamattuseuran nuorisotyöstä. Katri on myös toiminut Lasten ja nuorten keskuksen hallituksen jäsenenä kaudella 2018-2021 ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hallituksessa vuosina 2019-2022.

”Olen todella iloinen voidessani toivottaa Katrin tervetulleeksi SKY:n pääsihteerin paikalle!” kommentoi puheenjohtaja Esa-Pekka Helanne. ”Katri on motivoitunut sekä innostunut johtaja järjestölle ja minuun on tehnyt erityisesti vaikutuksen hänen kykynsä visioida toiminnan tulevaisuutta. Arvostan myös erityisesti hänen sitoutumistaan koko järjestöä kannattelevaan arvopohjaan. Uskon, että Katrin johdolla SKY on kutsuva järjestö, johon uusien vapaaehtoisien on helppo tulla mukaan kehittämään mielekästä ja mielenkiintoista toimintaa.”

Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto on evankelisluterilaiselta pohjalta toimiva opiskelijajärjestö, jonka toiminnan tarkoitus on edistää opiskelijoiden henkistä ja hengellistä hyvinvointia sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua. Järjestön arvot ovat moninaisuus, dialogisuus ja radikaali rakkaus.

Jaa somessa:

Lue myös