Hyppää sisältöön

Petra Uusimaa Etsijän päätoimittajaksi

Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton Etsijä-lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Petra Uusimaa. Petra on valmistunut filosofian maisteriksi tieteiden ja aatteiden historian alalta Oulun yliopistosta. Hän on tutkinut keskiaikaisia naispyhimyksiä ja paastoamista. Petra on valmistumisen jälkeen työskennellyt freelancer-toimittajana esimerkiksi Oulun ylioppilaslehdessä ja oululaisessa seurakuntalehdessä Rauhan tervehdyksessä. Tämän lisäksi Petra on viettänyt paljon aikaa seurakunnan vapaaehtoistyössä ja kuuluu Oulun OPKOn vuoden 2023 hallitukseen. 

”Olen todella innoissani uudesta työstä, sillä olen todella pitkään halunnut löytää työpaikan, jossa yhdistyy sekä kristillinen arvopohjani että rakkauteni toimittajan työhön”, kertoo Petra. ”Minulle tärkeitä arvoja journalismissa ovat juuri kriittisyys ja ajatusten herättäminen. Siksi päädyinkin hakemaan Etsijän päätoimittajan paikkaa, koska koen, että Etsijä on alustana paikka, jossa päästään käymään mielenkiintoista dialogia uskonasioista ja kulttuuristamme sekä yhteiskunnasta yleensä.” 

Yksi suurimmista visioista Petralla on Etsijän sisällön laajentaminen audiovisuaalisesti. ”Nykyään ihmiset kuluttavat yhä enemmän sosiaalista mediaa ja esimerkiksi podcasteja. Ihmisillä on kiire ja uskon, että juttujen saaminen myös äänen muotoon lisäisi lukijakuntaa. Siitä syntyi idea podcast-esseistä, joita haluaisin sisällyttää jokaiseen julkaistavaan numeroon. Tarkoituksena olisi, että osa artikkeleista ilmestyisi myös äänimuodossa.” 

Etsijä-lehti on SKY:n verkkojulkaisu, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Etsijä-lehteä on julkaistu aina vuodesta 1908 alkaen. Tutustu Etsijään verkossa osoitteesta etsijalehti.fi. Päätoimittajaan Petra Uusimaan saa yhteyden osoitteesta etsija@sky-fks.fi

Jaa somessa:

Lue myös