Hyppää sisältöön

Juhani Simojoki in memoriam

Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton entinen pääsihteeri, rovasti ja Kirkko ja kaupunki -lehden pitkäaikainen päätoimittaja Juhani Simojoki kuoli maanantain 3.5. vastaisena yönä. Simojoki oli merkittävä henkilö usealle SKY:n ystäväjäsenelle ja aiemmalle aktiiville toimiessaan pääsihteerinä vuodet 1963-67. Hän toimi SKY:ssä vuosina, jotka kirkon taholta tulkittiin kirkkokriittisiksi ja jopa radikaaleiksi.

Itse Simojoki näki vuotensa SKY:n johdossa yleisesti ottaen kirkollisina ja poliittisesti puolueettomina, vaikka yhteiskuntaeettiset painopisteet ja kansankirkon idealismin kyseenalaistaminen vaikuttivatkin siihen, miten kirkon johto liittoon suhtautui. Tämän jälkeen Simojoki toimi esimerkiksi Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajana vuosina 1967-1992 ja kehitti lehteä merkittävästi.

Simojoki jäi eläkkeelle vuonna 1993 ja oli kuollessaan 92-vuotias. Kirkon ja kaupungin muistokirjoituksen voit lukea täältä: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kirkko-ja-kaupungin-pitkaaikainen-paatoimittaja-juhani-simojoki-on-kuollut?fbclid=IwAR0X8qgEX6y7Nf77OfacJOs0MUxJPJpbXEEtLNeOyzLLWgntw3cUMqaG6RI#c152a60b

Jaa somessa:

Lue myös